Fly Away
Home About Stuffs twitter Follow Dash

Allah's servant


" I just wanna fly away with my friend from all the haters for a long time "

tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

new looks!
Thursday, 10 July 2014 • 1:51 am • 0 comments




Assalamualaikum! hai dah lama tak berblogggggeeeggginnnggg kat sini.hahaha 
k tak lawak.lol syafiqah kau update pun siapa je nak baca.btw just nak bagi tahu blog dah berubah wajah ke blogskin.dulu tak pakai blogskin sekarang dah pakai.sebab you know busy busy next year SPM .Allahuakbar.saudara kita di gaza doakan lah untuk mereka.meeka tu siapa? saudara kita.it's like our family tho! 

marilah kita doakan saudara-saudara kita.kita tak mampu nak pergi ke sana tolong sekali.tapi kita boleh doakan untuk mereka.boikot barangan israel.Insya Allah Allah tolong :'D 
nah! I've credit my 
page moh ler mengelike *lol siapa cikgu BM kau ni syafiqah.jangan malu kan cikgu kau*
twitter yuk!


2014 :'D
Wednesday, 29 January 2014 • 9:33 pm • 0 comments




Assalamualaikum..~~ Masya Allah dah lama jugak tak on blog berhabuk ni haaa Uhuks~*gedik lah kau* 

hahaha.. so tahun lepas banyak bergambar.. well~ last year..bebudak vokay..bebudak teknik..~

so first of all sorry kalau lambat upload kengkawan ku :')) hahaha.. welll busy tho sejak masuk form4 ni.. -..-
okay2 lupakan.. aku ada buat ala2 "movie" tapi line jeles angat.. so aku upload gambar je .. dan aku upload
on the way nak turun kedai okay? so masa akan datang aku akan upload time kita kat padang sekolah. haha..


okay for the public people.. dalam bulan satu.. well form 4 masing2 dah buat haluan masing.. I mean pi vokay..pi tkenik.. fefaham jela kan? kena berpisah dengan kawan2..

hm apakan daya.. perancangan Allah.. :)) so last day with Izaura.. habis je sekolah kitorang stay.. mesti korang akan cakap "apa cer lepak dekat sekolah"

memandangkan kami masih bawah umur memang nak ke KL ke Rawang ke memang "senang" susah. and nak pi sabtu ahad pun..Izaura pergi shopping persediaan ke sekolah baru dia.. kami tetapkan tarikh bila eh? tak ingat :3 dalam seminggu lepas kot laaa. dua minggu before raya cina.. haha..so ni kira sesi #Throwback la :)) hahaha.. lupakan.. 


ini perjalanan gituhhh.. 


so as photographer *poyos la kau nak speaking*..memang candid orang sekeliling memang tak boleh dilepaskan.


hahaahaha hashtag TakTahuNakLetakCaptionApa


tulah.. aku dah suruh senyum nak tangkap gambar.. tak nak.. haaa aku upload gambar candid.. komer sendiri faham en.. candid betapa cantiknya seseorang tu.. :)) 


ini budak lelaki.. hahaha seriously tatau nak letak caption apa ._.



okay ni lia..dia pindah keyel budak Keyel lepas ni ;'D 

so bersambung gambar lain.. aahh ! wa malas nak upload gambar lain la.. line ppft :)) 







2 days mean eveything.
Monday, 11 November 2013 • 12:42 am • 0 comments




haiii Assalamualaikummm... jyeah! 

2 hari ku menghilang .. instagram tak on .. twitter tak onl puih :p 

haha sabtu ahad yang lepas.. kursus kepimpinan prs dan slad telah diadakan di bagan lalang sepang.

memang best gila dengan fasi2 yang sporting.. dan gempak2 punyaaa...


ni otw punya cerita.. lol 


ni nak selfcam sikit.


syok sendiri punya cerita..


no caption.


HAHAHAHAH..


ni yang tak boleh bla nya.. aku habis awal jalan sambil pegang tali.. then abang fasi tu suruh bukak ikatan tu..boleh kacau orang.. apa lagi.. aku nampak anis.. terus kacau dia sepanjang masa. yang ada sorang abang ni..ada dahan banyak daun2 kecik tu letak kat depan anis.. anis terus menjerit takut aku dengan abng fasi tu gelak tak berbunyi. hahaha 


then nampak baju belang UZMA! hahah apa lagi dua orang ni je mangsa yang aku kenai.. hahahah!

and dah nak balik dah..gambar2 aktiviti2 kat post lain eh? bye2.. :) 






le #Branxton
Saturday, 2 November 2013 • 8:51 pm • 0 comments




hai! hai! Assalamualaikum.. yeah ! 1 November means everything to us ! 

actually hari tu nak posing sangat tak puas haha sebab ada student form4 ni jeles baru nak posing..
secara teetibaaaaaaaaaaaaaaaaa
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
 "TAK PAYAH POSING SANGAT KAT RUMPUT TU! HAHAHAHA "






and we like 

*pandang sakit hati*

"EH2 SENIOR2 NI.. MACAM KORANG TAK PERNAH PULAK"

we just "let them go" dan bergema lagu miley cyrus (wrecking ball) nampak naa tipunya kat situ xD 

hahaha kami meneruskan posing kami lol 


hahhahaha! here me with Izaura kami act banyak camwhore well nak selfcam  kang malu pulak ang :p

gambar pun sikit act.. sebab banyak kat phone ayah Izaura.. 


ni ala2 "KITA JANJI KITA TAKKAN BUBARKAN #BRANXTON NI K.. :') " 


macam cantik je..macam comel je.. 
ni akak2 form4 tolong tangkap kan.. thankx :)) ! 





hahahahah! hashtag no idea 




hastag bestfriend for ever :)) ! hahaha 


bye ! bye ! 




tahun banyak.........
Thursday, 12 September 2013 • 2:45 am • 0 comments



Assalamuaalaikum haaii every one !! 

yeah! tahun ni banyak benda yang mematang kan aku..seriously.. 

nak cerita benda buruk dulu la hahaha

k first2 gaduh dengan bestfriend.. hajar.. hmm puncanya twitter.. 
mana taknya aku yang mula dulu..memang aku yang mula dulu..
lepastu berbaik..lepastu..gaduh lagi puncanya twitter.. 
warghh! twitter punca segala-galanya bagi aku!
Alhamdulillah sekarang dah berbaik..and comes better.. 
twitter jugak tolong hahah xD

lepastu banyak nangis.. sebab kekadang tu masalah dari orang sekeliling maybe? 
mana taknya..jadi orang tengah susah..
lagi satu stress ...
well PMR lah kan.. :p
satu lagi aku nangis ..hmm benda peribadi.. so sorry

~~~~~~~~~~~~~next~~~~~~~~~~~~~

ceghita seghonok pulak eh? tahun ni tahun paling gempak! tahun paling senghonok! sebab dapat classmate yang sporting..yang awesome..yang gempak! 3 JUJUR a.k.a #BranxtonGroup haha 

nak throwback jap la :)) 


here.. time ni syok gila2! rapat gila dengan diorang..diorang terima aku..walaupun budak baru masa form1 



actually gambar ni kitorang betul2 tengah jalan.. tapi nampak cantik pulak gambar ni..well.. phone siapa? hahaha :p



hahaha combine.. 




we learn everything with mistake..




hehehehehehehehehehehe :3




nad..dengan ish <3 




me with le them and Pn.Salmiah ..guru kelas :** 


hehehe muaz..nad..muaz..nad..muaz nad..muaz..nad.. k kacau diorang dating.. xD

malas nak sembang banyak..tadi niat nak cerita ni sebab bosang..twitlimit..so sekarang twitlimit dah habis so kbooiii :)) 

twitter : @IqaaBranxton_
instagram:heysxfiqxh_ 

bye2~~~






Raya-Raya 3Jujur...
Tuesday, 3 September 2013 • 3:07 am • 0 comments




Hai Assalamualaikum.. yeah! lambat post tahu tu.. ramai tanya..bila nak post..bila nak post.. 
3 Jujur raya dua hari.. hari pertama diorang cakap 10 hari   rumah..rumah oya  yang terakhir.. diorang balun habis-habisan.. okaay.. group lelaki pergi rumah acap dulu..lepastu berkumpul ramai-ramai kat rumah aku.. yang mail..muaz..myra..Nadiah Zaidun..Asyiqin..dah sampai awal2..lama jugak tunggu diorang sampai..sampai rumah aku..makan..solat..lepastu gerak rumah Pn.Faridah cikgu KHB amik berkat katanyaaa.. lagi pun..alang-alang cikgu buat open house.. sekejap je kat rumah cikgu.. tak sampai 15 minit kot..tunggu mail dengan muaz makan lepastu gerak ke rumah Nadiah.. ni yang diorang ni.. otw ke rumah Nadiah la ni.. 







ni myraaa.. tengok ahh..baju diaa..kain dia..kasut dia.. selendang diaaa.. bergaya bhai.. :p



ni kitorang bergambar kejap.. sementara tunggu diorang pi kedai seberang tu.. 


ni iezz puan raksasa dengan Nadiah.. 


syukri:*membebel* wei! saf angkat aku wehh..penat aahh
safri:haaa meh2
syukri:iye? yeay!yeay! *terus lompat naik belakang safri*

aku tidak teragak-agak terus tangkap gambar pastu depa suruh padam hahahaha.. aku delete?moment "sweet" ni? haha mimpi ke bro? jalan punya jalan.. tetiba ada anjing menyalak keluar rumah.. semua lari la.. dah semua kat depan..aku pusing belakang "AAH S**T anjing kejar" aku lari terus pecut diorang.. hahaha orang pertama selamat :p 

yeah bergambar dengan syikin.. tengok ahh kening dia..dengan kening aku.. izaura paling sensitif pasal kening lol


yeah! agak candid disitu xD -,-

masa ni pi rumah Adziq..mama myra tolong hantarkan..sorry adziq..bagi pihak syiqin sekali.. aku ada hal emergency time tu.. :'3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NEXT CELEB RAYA #3JUJUR (WEDNESDAY)

pada pagi yang indah..kami tiba disekolah dengan penuh teruja..sepanjang waktu sekolah.. kami menjalankan aktiviti " SEGAK " kami dengan lancarnya..bahu sakit..kaki goyang.. no hal.. kami gerak sehidup tak semati ke rumah Safri *merepek* 

sebelum tu..kami ke rumah Nadiah Nadhirah dulu..dia nak letak beg..yang perempuan salam sekejap..sekejap je..kami terus kan ke rumah Safri.. 


yeahh! here me with Nadiah Nadhirah 


ni diorang kira candid.. lepas lintas jalan.. haha *perlu ke bagi tahu?* -..- 

sebenarnya perjalanan kami "lancar" sangat time kat longkang insiden tak diingini.. ada orang takut lompat longkang.. hahaa *tak mau bagi tahu siapa* :p


dari kiri tangan Asyiqin..Nurul Alia, Izaura(photographer)


yang ni dari kiri Asyikin .. Nurul Alia 



ni candid..dan hampir2 sampai rumah Safri.. 

lepastu kitorang bergambar lah "sekejap" "sekejap" je.. xD


tiga gadis idaman malaya.. Uzma..Nad..Syiqin :'o


uzma..Nad..Syiqin..Nurul Alia..yeaah! muka yang sama memnuhkan album kat phone aku xD



paling tak boleh blanya gambar ni..adziq kena tahu.. aku tangkap diorang dapat dia sekali xD


yes! ini sebahagian dari budak perempuan yang join.. from the left.. Izaura..Myra..Uzma..Nad..Syiqin..Alia


tu aku cakap.. diorang ni je..memenuhkan album haha


masa tengah tangkap gambar candid laa.. Izaura panggil 
izaura:syafiqah! syafiqah! duduk situ..trafic light.. dengan jalur gemilang

*iklan* yeah! Selamat menyambut Kemerdekaan yang ke 56



look Alia excited haha bagus2! 


sorry upload gambar comel lotte hok ginni.. haha.. petang tu..ingat nak balik pukul 4.00 .. 6:15 gerak keluar..hahaha.. kitorang dah buat rumah tu..macam rumah sendiri.. xD 

dah bye2 Assalamualaikum.. minta maaf kalau caption skema..caption aku korang terasa..ayat2..yang disengajakan type.. okay2! Kami PMR candidate..doakan Kami ye.. ;)